Helder voelen en weten

Column met verhalen uit praktijk Zinstreel - door Elayne Lussenburg

 

Helder voelen en weten

Een tijd lang ging ik heel relaxed de consulten in met een gevoel van ik 'weet' het en ik 'voel' het. Bij het ene contact kwam meer het heldere weten aan bod, en als dat niet werkte, wist ik dat ik op het helder voelen moest overschakelen en kwam dat meer aan bod. Ik merkte ook dat het per persoon verschillend is. De ene persoon is meer een emotioneel type, en dan blijkt dat ik meer het heldervoelen in moet schakelen, in mag gaan op de emoties en de ander is rationeler, daar werkt het helderweten beter.

Vandaag was alles eens anders dan anders.

In de ochtend had ik een vrouw op consult die uit een muzikale familie kwam. Wat heerlijk om dan te merken dat het helderhoren extra werkt! Zo hoorde ik recente muziekstukken maar ook namen duidelijk doorkomen. 

Later die middag bezocht ik een vrouw. Typisch een geval van helderweten. Hoewel de vrouw heel veel emoties had meegemaakt, werkte bij mij het weten als een speer. Zo extreem had ik het nog nooit meegemaakt. Mijn heldere oren stonden ook nog open, dus ik noemde namen van mensen, mijn heldere ogen zagen beelden van kleuren van bankpassen en zelfs de cijfercombinatie van het rekeningnummer. Jaren.. ik wist ze, Namen... ze kwamen voorbij, Automerken...ik zag ze, Gezondheid... zo goed voelbaar, maar ook het weten. Ik wist dat er een arts bij gehaald zou worden uit een specialistisch ziekenhuis uit Groningen, maar dat vervoer momenteel een probleem was. Waar nu een oude tv stond, merkte ik op dat daar pas nog een prachtige installatie had gestaan en terloops noemde ik ook de eigenschappen van de paarden van haar dochter, de karakteristieke anders gekleurde rechts-achtervoet van het paard, de kleur en waaraan haar paard was overleden. En zo nog veel meer bizarre feiten. Echt ongelofelijk.

En dan zit ik daar op de bank. Het komt over mijn lippen. Ik vertel het, maar het is alsof ik ernaar kijk, mijzelf hoor praten en ik sta er versteld van....... en dan denk ik: Zeg ik dat?

Ik vind het dan dus ook werkelijk bizar om mee te maken dat je zoveel dingen over iemand weet. Nou is dat voor mij bijna de 'sport', het stukje waar ik ook mee leer om gaan. Voor de vrouw in kwestie draait het daar helemaal niet om. Het is leuk om mee te maken als iemand zoveel verrassende dingen van je weet. Maar daarvoor vraagt ze geen medium om hulp. Zij wil gewoon rust krijgen en inzicht krijgen in haar leven. Ik hoop, en weet, en voel, en hoor dat dat zo is. Dat er even iemand met haar heeft mee gekeken en heeft gezegd dat het goed komt. Maar bovenal haar heeft geholpen te herinneren waar het om gaat in haar leven. En als ik dat hier dan zo neer zet, dan klinkt het heel algemeen.... maar uiteindelijk draait het (altijd) om de LIEFDE!! Voor haar zo specifiek inzichtelijk gemaakt, en zo toepasselijk. Er was echt geen ander antwoord mogelijk. Een mooie dappere, strijdbare vrouw die leeft om haar kind (en ook zichzelf!!!) datgene te geven wat ze zelf niet ontvangen heeft, namelijk: LIEFDE.

met diepe liefde en bewondering kijk ik naar haar....... dappere vrouw!

Elayne Lussenburg

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...