Accepteren of Veranderen

Accepteren of Veranderen?

We kennen het spanningsveld tussen accepteren en veranderen vast wel.. Er doet zich een situatie voor waarbij je je afvraagt 'moet ik dit accepteren?' en daarna 'KAN ik dit accepteren?'... OF 'moet ik dit veranderen?' en ook: 'KAN ik dit veranderen?'

Het eerste belangrijke is het INZICHT, de wijsheid het verschil te weten in jezelf of het gaat over (zelf)acceptatie of over ver

andering. Past het bij wie jij werkelijk bent en waar het werkelijk om draait in het leven?

Maar na WETEN volgt DOEN...

En dat is dan vaak nog de moeilijkste. Ons gedrag loopt langs vaste routine paadjes en leg die maar eens om.. Dat vergt energie, bewustzijn, doorzetting, weten waar je het voor doet en bovenal (h)erkenning. Het vormen van een netwerk om je heen kan enorm behulpzaam zijn. Jouw supportteam om je heen. Vrienden en vriendinnen....belangrijk! Soms is professionele hulp, zoals coaching, fijn. Met bijvoorbeeld coaching kan je in een paar sessies zulke enorme stappen nemen waar je in je eentje jaren over zou hebben gedaan. Gewoon omdat er iemand met je mee kijkt en je stappen en terugval kunt bespreken en inzichtelijk maken. Je hoeft niet zwaar gestoord te zijn om naar een therapeut of coach te gaan. Vroeger dacht men dat misschien.. Tegenwoordig hebben we hulpmiddelen en bronnen dichtbij ons, om ons heen en dus ook in Zwolle, die je kunt raadplegen om stappen te nemen in acceptatie of verandering. 

Diep binnenin je weet jij het antwoord.

Maar soms heb je hulp nodig om daar te komen. Om te kunnen luisteren naar jouw eigen zielestem, jouw hoger weten. In het netwerk van bewustzwolle vindt je professionals die je helpen om de antwoorden in jezelf te vinden. De een begeleidt jou intuitief of energetisch, de ander via massage en weer een ander met uitgebreide achtergrond en kennis en vaardigheden uit een combinatie van het reguliere circuit en een holistische benaderingswijze.

Belangrijk is dat je goed voelt wat bij jou past. Hoe JIJ stappen kunt zetten en bij de antwoorden komt die jij nodig hebt om verder te kunnen.

Via deze link vind je coaches en therapeuten die zijn aangesloten bij BewustZwolle: https://www.bewustzwolle.nl/bewustwording/. Daar heb je heel veel keuze. Mocht je vragen hebben of zoeken naar wie voor jou een passende coach of therapeut is dan kan je mij ook benaderen.

Ik wens je veel wijsheid en inzicht toe om het verschil te weten voor jou zelf tussen Accepteren of Veranderen. En dat je er daarna dan ook echt iets mee kunt doen voor jezelf.

harte groet

Elayne Lussenburg,

Inspirator BewustZwolle

Elayne Lussenburg

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...