Houdingstherapie volgens de Egoscue methode

Praktijk voor Houdingstherapie Hercules
Steenwijk

Heb je al een tijd last van pijnklachten? Rugpijn, pijn aan schouder of nek? Heb je al diverse behandelingen geprobeerd en hebben die niet (voldoende) geholpen? Houdingstherapie volgens de Egoscue methode kijkt naar je houding en lijnt deze weer uit!

Een consult is mogelijk op locatie maar ook online via e-mail of webcam. Kijk in de agenda, er zijn regelmatig mogelijkheden voor gratis quick scans!

De Egoscue methode bestaat meer dan 40 jaar en komt uit de Verenigde Staten. Het is ontwikkeld om chronische pijnklachten te lijf te gaan. Dit doen we door middel van het opnieuw uitlijnen van het lichaam waardoor dit sterker, symmetrischer en functioneler wordt. Circa 80% van mijn klanten heeft chronische pijnklachten of een aandoening als scoliose, hernia, stenose, et cetera. De rest zijn bijvoorbeeld (top)sporters die meer uit hun lichaam willen halen of simpelweg mensen die tot op hoge leeftijd goed willen kunnen blijven bewegen. De methode maakt geen gebruik van aanraking/manipulatie waardoor deze ook online te doen is.

Met het doen van eenvoudige oefeningen kun je een zittende levensstijl compenseren door je lichaam de broodnodige functionele beweging te geven. Hierbij werken we specifiek aan asymmetriëen en afwijkingen van de bekkenstand. Het verbeteren van de houding is hierbij altijd een middel en geen doel op zich. Egoscue is niet medisch en wordt (nog) niet vergoed door de verzekeraars.

Tijdens een traject van houdingstherapie maken we regelmatig nieuwe foto's om te zien wat er verbetert. We kiezen specifieke, persoonlijke doelen om aan te werken. We werken niet symptomatisch maar behandelen het lichaam als eenheid. Een traject is altijd maatwerk en individueel en je hebt toegang tot intensieve begeleiding, waaronder ook ondersteuning door middel van een app op je telefoon of webbrowser. Praktisch en efficiënt!

Over Praktijk voor Houdingstherapie Hercules

Mijn naam is Patrick van Enschot en ik ben gecertificeerd Egoscue Postural Alignment Specialist Affiliate, na mijn opleiding bij Egoscue institute in San Diego te hebben voltooid. Het is mijn passie om zoveel mogelijk mensen te helpen om een pijnvrij leven te leiden en om mensen te helpen om hun doelen te halen. Of dit nu deelname aan de olympische spelen is, of het weer op de grond kunnen spelen met een kleinkind.

Ik ben woonachtig in het mooie Steenwijk waar ik een praktijk aan huis heb maar ik ben ook elke week in Amsterdam en andere locaties in de randstad (o.a. Purmerend en Heemstede) om zoveel mogelijk klanten te kunnen helpen. Mijn klanten komen uit heel Nederland maar ook daarbuiten want deze therapie is een 'hands off' therapie die ook via e-mail of webcam gevolgd kan worden met hetzelfde resultaat.

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, luister ik thuis naar muziek of bezoek ik (klassieke) concerten, of een van de mooie saunacomplexen. Verder sport en reis ik graag.


Praktijk voor Houdingstherapie Hercules

Patrick van Enschot

Stroomdal 36a
8332KJ Steenwijk

Lid van beroepsvereniging

Houdingstherapie volgens de Egoscue methode