Kruidentherapie & Voetreflexologie

Helende Planten
Zwolle

Kruidentherapie en voetreflexmassage tijdens de overgang

Kruidentherapie en voetreflexologie tijdens de pre-menopauze

Elke vrouw komt, als er geen ziekte of bepaalde erfelijke aandoeningen zijn, een keertje in de overgang. Veel vrouwen weten nog niet dat het vaak kan beginnen rond het 45e levensjaar, soms ook eerder. Omdat de eicellen opraken en daardoor bepaalde hormonen, waaronder oestrogeen, niet meer voldoende aangemaakt worden komt het lichaam in een verandering. De hormonen die de eierstokken produceren zijn ontzettend belangrijk, niet alleen voor de vruchtbaarheid, maar voor tal van processen in het lichaam. Daarom gaan andere weefsels en organen in je lichaam het produceren van deze hormonen overnemen. 

De daling van hormonen, waardoor de hormoonbalans verstoord raakt en het overnemen van de aanmaak van hormonen kan veel energie vragen van je lichaam. En daarbij ook kan het flink wat klachten gaan geven. Kijk op de website voor welke klachten er bij de overgang kunnen hore

Wat kan ik voor je betekenen:

Ondersteuning voor het lichaam; kruidentherapie, ook wel fytotherapie genoemd, kan een waardevolle ondersteuning bieden bij de veranderende hormoonaanmaak. Sommige planten bevatten bijvoorbeeld fyto-oestrogenen die de daling kunnen opvangen en daardoor weer een gunstige invloed hebben op bv je humeur. Er is veel keuze in geneeskrachtige planten die alle op een andere manier werken en helpend zijn. 

Transformeren; om je lichaam energetisch mee te helpen in deze verandering mag je gaan liggen voor een combinatie van voetreflexologie en metamorfosemassage. 

Zou je graag ondersteuning willen in deze periode en je klachten willen verhelpen/verminderen? kijk dan eens op mijn website, welkom.

Over Helende Planten

Na de opleiding culturele en maatschappelijk vorming gevolgd te hebben en werkzaam te zijn in de kinderpsychiatrie mist ik iets. Ik zocht naar een cursus of opleiding en ik vond de kruidenvakopleiding. Vanaf de eerste dag voelde ik dat dit helemaal bij mij paste en vond ik voldoening en vreugde. Inmiddels heb ik een tuin met allerlei geneeskrachtige planten, geef ik in een cursus door welke planten je voor je gezondheid kunt gebruiken en heb ik het certificaat medische basis kennis behaald. Sinds ik de opleiding voor voetreflexologie heb gevolgd is mijn interesse in hormonen en hormonale klachten nog meer gegroeid. Mijn praktijk heb ik ingericht voor vrouwen die problemen ervaren op hormonaal gebied. 


Helende Planten

Marjoleine Dijk

Kleine Veerweg 25A
8016 PA Zwolle

Kruidentherapie & Voetreflexologie