Therapie en persoonlijke begeleiding. | Zwolle

Er zijn veel verschillende redenen om met jezelf aan de slag te gaan. Soms vormen bijzondere omstandigheden zoals ziekte, scheiding, ontslag of overlijden een directe aanleiding voor het zoeken van hulp. Vaker is er sprake van andere, je zou kunnen zeggen ‘vagere’ redenen die zich uiten in allerlei emotionele of lichamelijke klachten. Vermoeidheid, lusteloosheid, een gevoel van gehaastheid of gejaagdheid, bezorgdheid, slaapproblemen, gevoelens van leegte, moeite met contact met anderen zijn vaak gehoorde redenen. Maar ook is therapie een hele mooie manier om eens echt stil te staan bij je eigen functioneren thuis, sociaal of op het werk. Wie ben ik, hoe maak ik contact, wat vermijd ik en waar zitten groeimogelijkheden. Je kan daarvoor kiezen als je in een crisis zit, maar net zo goed als het goed met je gaat.

De basis van de Boswijk-methodiek is de overtuiging dat therapie het hart raakt en om begrip vraagt. Daarmee bedoel ik dat goede therapie zich richt op het doorvoelen van pijnlijke en bepalende ervaringen, zonder het denken af te keuren of buiten te sluiten. Een belangrijke plek geven aan het voelen dus, maar wel in combinatie met het gewone “boeren”verstand. Wars van zweverigheid, strevend naar bewust worden van oude patronen, loslaten wat je niet meer nodig hebt. Geen trucjes en uitgekauwde goeroe-manieren, maar gewoon werken met wat er écht is. Op weg naar duurzame ontwikkeling.

Ik werk op een ervaringsgerichte, openleggende manier,waardoor je dit overlevingsgedrag los kan laten en er op een duurzame manier authentieker gedrag voor terug krijgt. 

Over Annet Wellenberg | Zwolle

Annet Wellenberg (1967)

Ik heb als verpleegkundige ruime ervaring in verschillende velden van de gezondheidszorg. Nabij zijn, veiligheid bieden, ondersteunen waar nodig. Dat is waar ik voor ga en sta. Ik heb ervaring met intervisie geven, coachen en het opzetten van trainingen.

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik ben opgegroeid op een boerderij en nog altijd in contact met “buiten”, met de natuur, waar ik tot mezelf kan komen. Ik hou van tuinieren, recreatief sporten zoals roeien. Yoga en meditatie horen ook bij mij.

Mijn opleiding tot Gestalt- en Transpersoonlijk Therapeut heb ik gevolgd bij het Boswijk Instituut. Hier heb ik zelf ervaren wat therapie kan doen en teweegbrengen. Ik heb mijn eigen pijn, angst, boosheid en kwetsbaarheid durven voelen. Mijn patronen leren kennen en mijn vrouw-zijn kunnen ontwikkelen. Door stappen te zetten in het leven heb ik nieuwe ervaringen opgedaan. Dat is het punt waar ik nu ben, nieuwsgierig, onderzoekend en ontdekkend wat er in het leven voor mij is weggelegd.

Ik heb me gespecialiseerd met het werken met mensen met een Burn- out, en met burn-out klachten.  Hierin ben ik ervaringsdeskundig.

 


Praktijk voor therapie en ontwikkeling
Annet Wellenberg


Professionals in de categorie Psychosociale therapie

Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Counselling Creativiteit Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Horeca & Catering Hypnotherapie Kruidentherapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Traumatherapie Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Yoga
Bewust Zwolle
Bewust Zwolle

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!