Wat is Bewustwording?

Lieve lezende ogen, beste geinteresseerde in BewustZwolle,

Wat is bewustzijn of bewustwording nou eigenlijk?

Bewust-zijn en Bewust-wording lijken van die containerbegrippen waar tegenwoordig iedereen alles onder wil scharen. Sommigen hebben (nog) het beeld dat het alleen om spiritualiteit gaat (en voor sommigen zelfs over zweverigheid), maar bij steeds meer mensen komt de bewustwording dat bewustzijn gaat over het bewustzijn van het grotere geheel en van daar uit leven, wonen en werken. Het is niet mijn bedoeling dat deze nieuwsbrief een heel document wordt. Daarom aan jou de uitnodiging:

zondag 17 februari a.s. van 12.00 - 15.00 uur is er weer een BewustZwolleBorrel, oftewel een Proeverij van BewustZwolle in (biologische) Lunchroom de Stadsgenoot, Sassenstraat 9, Zwolle. Het thema is: Wat is bewustwording?

Zowel geinteresseerden, publiek als aanbieders van BewustZwolle zijn van harte uitgenodigd om te komen Proeven aan Bewustzijn. Aanbieders zullen mini-proeverijen geven, oftewel mini-pitches, workshopjes, tekst en uitleg over hun activiteiten en over bewustwording. Bezoekers kunnen ongedwongen ontmoeten en praten over lossere en diepere onderwerpen die over bewustwording gaan. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Heb je deze maand iets gekocht bij Ana Sofia, dan krijg je op vertoon van je kassabon je tweede kop koffie of thee bij de Stadsgenoot op 17 februari gratis! Elke bezoeker ontvangt ook een leuke goody bag aan het eind van de Proeverij.

Noteer ook alvast in je agenda 17 maart a.s. als de volgende BewustZwolle Proeverij in de Stadsgenoot. Ik zie er naar uit elkaar te ontmoeten op 17 februari en/of 17 maart!!

Wereld Tai-Chi-Dag in Zwolle

Op 27 april a.s. is het Wereld Tai-Chi-Dag wat ook in Zwolle 'gevierd' wordt. Zie hiervoor http://www.wereldtaichidag.nl. En de facebookpagina voor Zwolle: https://www.facebook.com/WereldTaiChiDag?ref=ts&fref=ts.  In het park zal dan Tai-chi zijn, maar er zullen ook kraampjes zijn waar mensen hun mooie bewuste activiteiten en producten kunnen laten zien en verkopen. BewustZwolle zal daar ook vertegenwoordigd zijn. Een mooie dag om kennis te maken met Tai Chi en andere mooie activiteiten in Zwolle.

Dat was het weer voor deze keer... Ik hoop dat je geinspireerd wordt van de missie van BewustZwolle en die met passie kunt en wilt uitdragen, namelijk samen zorg dragen voor een verhoging van bewustzijn in Zwolle. En dat die inspiratie en passie ook meer en meer zichtbaar mag worden in Zwolle.  

En daarbij ontmoet BewustZwolle jou graag bij de activiteiten die vermeld staan in deze nieuwsbrief, de BewustZwolle Proeverijen van 17 februari en 17 maart,  en De Wereld-Tai-Chi-Dag in Zwolle van 27 april, waar aanbieders van BewustZwolle zich presenteren en hun activiteiten onder de aandacht brengen vanuit hun passie en bewustzijn.... Graag tot ziens bij een van deze activiteiten!!