Nieuwsbrief Januari 2013 Maand van de spiritualiteit

2013.. het jaar van de vijfde dimensie!

Het jaar dat de wereld 'verging', 2012, hebben we overleefd... We maken ons klaar voor de vijfde dimensie. Of zitten we er al in? Bewustzijn neemt wereldwijd toe. Ook in Nederland. Ook in Zwolle. 

 

Bij deze nieuwe nieuwsbrief van januari 2013 wil ik een aantal bijzondere dingen uitlichten. Tevens stuur ik de agenda mee. Vanaf nu ontvang je de agenda automatisch twee-wekelijks in je mailbox; het systeem wilde dat eerst nog niet doen, maar het is nu geregeld.

Maand van de spiritualiteit

Januari is de maand van de spiritualiteit. Het thema is dan STILTE. Het mooie is dat dit initiatief landelijk is ingezet door  KRO,IKON en Happinez die samenwerken! Gaaf he, dat ook de kerken zich 'durven'  aansluiten bij Happinez en bij dit thema.. Zie hiervoor ook: http://www.maandvandespiritualiteit.nl.

En bewustzwolle heeft al een aantal dingen staan met dit thema. Op 11 januari wordt de maand van de spiritualiteit geopend met groepsmeditaties door het hele land. Michiel Slegten, Sandra Beers en Marijke Willems organiseren die avond in Zwolle een stilte-wandeling. Zie voor meer informatie: https://www.bewustzwolle.nl/agenda/workshop-cursus-training-lezing-evenement/702/zwolse-opening-maand-van-de-spiritualiteit-met-stiltewandeling/

Ook zal er een BewusteBorrel plaatsvinden met het Thema Stilte en Klinken...

BewustZwolle in de Stadsgenoot

Op zondag 20 januari zal vanaf 12 uur tot 15 uur er een BewusteBorrel plaatsvinden in De Stadsgenoot, Sassenstraat 9, Zwolle. De Stadsgenoot is een prachtige lunchroom met biologische, bewuste producten.  Geinteresseerden in Bewustwording zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten,  in ongedwongen sfeer een goed gesprek te hebben over bewustwording, te netwerken en te genieten van Live Muziek. Verschillende bewustzijnsaanbieders zullen daar pitchen over hun activiteit (liefst rondom het thema STILTE).  De toegang is gratis voor een ieder. De consumpties zijn voor eigen rekening. Heb je in de maand van de spiritualiteit een aankoop gedaan bij Inspiratiewinkel Ana Sofia, dan krijg je op vertoon van je kassabon je tweede kop koffie of thee gratis.

Tijdens deze BewustZwolle middag zal er ook Live Muziek klinken. Adryen en Elayne zullen hun nieuwe CD daar presenteren. Hun muziek brengt je in verschillende sferen/werelden en dimensies. Hun klanken zijn ontspannend en werkend meditatief. Met hun muziek spreken zij van Bewustzijn. Dus kom dat meemaken, kom (gratis) luisteren en schaf daar de cd aan!

De volgende bewustzwolle ontmoetingen zullen zijn op 17 februari en op 17 maart. Het thema op 17 februari zal zijn: Wat is bewustwording? en het thema op 17 maart zal zijn: 'Kijk naar je zelf!' (over persoonlijke ontwikkeling, zelfkennis en -ontplooiing) Kom je als bezoeker dan kan je zomaar komen, hoewel ik het fijn zou vinden vooraf te horen als je kunt komen, dat geeft een beetje een beeld van hoeveel mensen er ongeveer zullen zijn. Je kunt je aanmelden voor 20 januari via de bewustzwolle.nl, dan heb ik een idee van wie er komt. 

Nog meer stilte activiteiten

Pascale Tichelaar geeft op 26 januari a.s. de workshop Licht, Stilte en Energie Mandala's, Een workshop vol met creativiteit en verstilling! Meld je hiervoor aan via de agenda van de www.bewustzwolle.nl

In Zwolle hebben twee huiskamers zich opengesteld voor Stadsverlichting. Meditatie is natuurlijk het middel bij uitstek om Stilte te ervaren. In de maand van de spiritualiteit kan je daar gratis meditaties houden. Zoek op woonplaats op de site http://www.stadsverlichting.nu. Er is er eentje op de maandagavond en eentje op de dinsdagmorgen in Zwolle, maar in Kampen en omgeving Zwolle zijn ze ook.

Wil je leren mediteren, met aandacht en stilte bij jezelf te zijn en de effecten van meditatie die inmiddels wetenschappelijk zijn onderzocht en bewezen, te ervaren? Dan is een laagdrempelige instapworkshop Mindfullness wellicht iets voor jou. Ook als je al een praktijk hebt, als bewustzijnsaanbieder bezig bent, is het interessant jezelf te verrijken met nieuwe technieken en benaderingen. Met meditatie goed voor jezelf te zorgen.

Graag breng ik daarvoor onder je aandacht Robert Bridgeman, een Zwollenaar die over de wereld reisde op zoek naar de bronnen van de wijsheidstradities. Hij heeft in Vietnam een spiritueel centrum opgericht en is een veel gevraagd spreker en workshopleider voor mindfullness in binnen- en buitenland. Hij wordt gevraagd door grote bedrijven om daar met mindfullness wezenlijke veranderingen te kunnen inzetten in de ondernemerscultuur! Hij is inmiddels terug in Nederland en geeft ook hier zijn trainingen en workshops. Op 8 februari a.s. geeft hij zijn workshop mindfullness in Zwolle. Meld je hiervoor aan via:https://www.bewustzwolle.nl/agenda/workshop-cursus-training-lezing-evenement/703/mindfulness-meditatie-workshop/. Omdat hij zo'n gevraagd workshopleider is en zijn workshops snel vol zijn, zet ik deze workshop nu al in de nieuwsbrief, want vol = vol.

Publiciteit BewustZwolle

Zoals je misschien al gezien hebt, staat BewustZwolle regelmatig (bijna wekelijks) in de Peperbus. Wat in de agenda staat en uit Zwolle komt, wordt door de redactie gebruikt om in de krant te vermelden. Zo hebben we nu een eigen hoekje in de krant. Hiermee is BewustZwolle ook herkenbaar en zie je dat er wel 66 bewustzijnsaanbieders samenwerken aan bewustwording in de stad.

Ik wens je veel bewustwording toe in 2013! Hiertoe kan je tal van keuzes maken in het aanbod en in de agenda van bewustzwolle.Voor elk wat wils; jij bepaalt immers je eigen richting, je eigen koers. Laat je inspireren en kijk in de Peperbus of op de site!