Nieuwsbrief Bewust Zwolle maart 2011: Nieuw begin

De lente is merkbaar op komst. Overal om ons heen komen plantjes uit de grond. Krokussen, narcissen en hyacinthen waar je maar kijkt, de eerste blaadjes komen aan de bomen en alles lijkt te trillen van opwinding. Het is de tijd van hernieuwde levenskracht en nieuw begin.

Ook in onze eigen omgeving zien we veel nieuwe ontwikkelingen en mensen die vanuit inspiratie nieuwe stappen zetten en nieuwe kleuren brengen. Hier geven we in deze nieuwsbrief graag aandacht aan. Ook zijn er regelmatig nieuwe aanbieders die hun activiteiten via Bewust Zwolle kenbaar maken. We nodigen je van harte uit om de ontwikkelingen te blijven volgen via www.bewustzwolle.nl.

Wij wensen je veel inspiratie en een sprankelend lentebegin toe. 
 

Opening Boekhandel ANA SOFIA - donderdag 17 maart vanaf 14.00

Boekhandel ANA SOFIA opent op donderdag 17 maart om 14.00 aanstaande de nieuwe locatie aan de Nieuwstraat 100  in Zwolle. Iedereen is welkom om deze feestelijke dag mee te vieren!

PROGRAMMA:
14.00u: Officiële opening door Tashi Norbu van het Tibet House

14.30u: Praatje door Gijs Hooft Graafland (architect en eigenaar van pand nr 100) over dit pand, de gulden snede en zijn visie

Daarna tot 21.00 uur:

  • Rainbow Forest Aurafotografie; u kunt uw aurafoto laten maken met uitleg
  • Omata Tutini, Maori paragnost en schrijfster; zij geeft korte readings van ca. 15 minuten en signeert desgewenst haar     boek ‘Vissen uit de hemel'.
  • Elly de Lezenne Coulander werkt met het siberische stenenorakel; zij geeft korte consulten van ca. 15 minuten
  • Producent Mira geeft u een proeve van haar bijzondere cosmetica lijn, die we vanaf die dag prominent in de winkel zullen verkopen
  • Tashi Norbu wordt vergezeld door een medebroeder die uw naam in tibetaanse letters zal tekenen/illustreren
  • Tevens zal deze dag omlijst worden door diverse muzikanten die proeve van hun kunnen geven.

Het team van ANA SOFIA begroet u graag vanaf 14.00u, eerst met bubbels en daarna doorlopend met koffie, thee, iets lekkers en uiteraard een openingsgeschenk! 


Transition Town Zwolle - Informatiebijeenkomst 19 maart

Transition Towns zijn lokale gemeenschappen (steden, dorpen, wijken) die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk te maken en meer duurzaam. Piekolie en klimaatverandering zijn de belangrijkste drijfveren om in actie te komen voor verandering van onderop.
Transitiesteden zijn gebaseerd op de kracht van de lokale gemeenschap. De transitiestad initiatieven hebben een ambitieus doel: je eigen stad, wijk of dorp tijdig voorbereiden op de combinatie van een permanente oliecrisis (Piekolie) en klimaatcrisis. Iedere stad en ieder dorp zelfvoorzienend maken wat betreft voedsel en energie.

In alle plaatsen waar TT wortel schiet, ontstaan werkgroepen en allerhande samenwerkingsverbanden rond een breed scala aan onderwerpen waar we in de huidige samenleving de veerkracht zijn kwijtgeraakt; voor elk wat wils dus.

De eerste informatiebijeenkomst voor Transition Town Zwolle vind plaats op zaterdag 19 maart vanaf 15 uur in het Ecodrome.
Kunt u de 19e er niet bij zijn dan is er een tweede gelijke bijeenkomst gepland op dinsdagavond 29 maart start 20 uur ook in het Ecodrome.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ineke Wierda tel.038-4655213
transitiontownzwolle@gmail.com of via Hyves en Facebook.
 

Workshop Shakti Dance - 25 maart

Twanny Hegeman en Ria Suydenhoud, beide Yoga docenten,  werden geraakt door de schoonheid van de Shakti Dance.  Shakti Dance is een jonge disciplne en nieuwe Yogavorm in Nederland. Zij hebben Nathali Jagir Kaur Peters uitgenodigd om een workshop te verzorgen en meer mensen kennis te laten maken met de Yoga van de Dans.

Op vrijdag 25 maart organiseren zij op een prachtige buitenlocatie een actieve dagworkshop bestaande uit een ochtend- en middagprogramma met tussendoor een gezamenlijk lunch met soep en je eigen lunchgerecht. 

Datum en tijd:  vrijdag 25 maart van 10.30 – 17.00 uur ( inloop vanaf 10.00).
Kosten: € 65,= 
Locatie:  Ria Suyderhoud, Vijverlaan 15 ,7711 HC te Nieuwleusen (bij Zwolle).

Voor meer informatie kijk op www.shaktidans.nl of neem contact op met Nathalie Jagir Kaur Peters via info@shaktidans / 06 21541907 of Twanny Hegeman t.hegeman@home.nl / 038 3865601


Inspiratiehuis Zwolle
Een inspirerende plek waarin werken, creativiteit en innerlijke ontwikkeling elkaar ontmoeten in mensen.

In het kader van 7 Days of Inspirations kende Zwolle een week lang het Inspiratiehuis aan de Stationsweg 11.  Gedurende deze week hebben meerdere mensen met elkaar verkend wat de wensen en de mogelijkheden zijn om een Inspiratiehuis in Zwolle te vestigen. De positieve reacties van meerdere mensen om te willen participeren in dit initiatief, hebben de aanleiding gegeven om in de maand maart verder in beeld te brengen of er voldoende basis is om  van start te gaan met een Inspiratiehuis in Zwolle en welke mensen daarin verder nog willen participeren.

Het inspiratiehuis wil faciliteiten bieden aan mensen die leven en werken vanuit ondernemerschap en in verbinding staan met hun eigen dromen, talenten  en passie. 

Het inspiratiehuis biedt een open workspace om ontmoeten en te werken, biedt een stilteruimte voor inspiratie en intervisie, flexkamers om te werken te coachen en te behandelen en ruimte voor lezingen, workshops en conferenties. 

De mensen die zich verbinden met het Inspiratiehuis dragen met elkaar de verantwoordelijk voor de exploitatie ervan. Zij kunnen hieraan bijdragen door het  betalen van huur en ook door het bijdragen van andere vormen van waarde.

Ben je geinteresseerd of wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met Colard Sjerps via Colard@Sjerps.nl
Ook ben je van harte uitgenodigd om deze nieuwsbrief door te sturen aan mensen voor wie dit initiatief van waarde kan zijn.


Dansen in het Hobbemahuis - zaterdag 2 april.
Laat je meevoeren op een inspirerende muzikale wereldreis!

Zaterdag 2 April organiseren DJ Daan Hartevelt en Henk Koekkoek in de grote zaal van het Hobbemahuis een inspirerende dansavond met wereldmuziek.

Op deze avond draait DJ Daan zijn keuze uit wereldmuziek, cross-overs, trance, Balkanbeats, danceclassics en nog veel meer.

Alle Dansliefhebbers kunnen zich op deze avond heerlijk uitleven. Ben je bekend met Danstaal, biodanza en de 5 ritmes? Dan is deze avond voor jou zeker een feest!

DJ Daan is een ervaren diskjockey gespecialiseerd in wereldmuziek.
Ook verzorgt hij de muziek op verschillende spirituele centra.

Deze avond begint om 20:30 uur en eindigt om 24.00 uur
Entree van 20:30 uur- 21:30 uur : 5 euro Na 21.30 uur entree: 7 euro
Locatie: Hobbemahuis, Hobbemastraat 6 te Zwolle
 

 

 

 

 

.

.