Nieuwsbrief oktober 2012 Kleurenpracht in Zwolle

Herfst als periode van loslaten en kleurenpracht

Na de zomer zijn we frist gestart, soms aan nieuwe activiteiten. Langzaam wordt zichtbaar of de dingen die je koos na het voorjaar en de zomer ook jou straks de "voeding" zullen opbrengen die je verwacht had. De dagen worden korter. Tijd voor loslaten, maar ook tijd om elkaar op te zoeken. De gezelligheid in de huiskamers, tijd voor activiteiten in groepsverband... Graag wil ik in deze nieuwsbrief een aantal activiteiten en aanbieders onder de aandacht brengen, gewoon omdat ze uniek zijn of bijzonder hier in Zwolle... Zie het als een kleurenpracht van de herfst, al dat mooie aanbod dat Zwolle rijk is op het gebied van bewustwording..

DuurzaamZwolle

Wel eens van DuurzaamZwolle gehoord? Er is een site www.duurzaamzwolle.nl. Hierop vind je allerhande praktische tips en informatie op het gebied van duurzaamheid in Zwolle. Graag verwijst BewustZwolle je naar DuurzaamZwolle voor inhoudelijke informatie! Echt de moeite waard om eens kennis van te nemen...

Vrouwenspiritualiteit en Allerzielen

Ook zo iets unieks in Zwolle... Wist u dat Kirsten Notten, speciaal voor vrouwen deze activiteiten aanbiedt? Een dierbare vrouwenkring komt regelmatig samen om vrouwenzaken en spiritualiteit te delen... Misschien iets voor  jou om eens een keer te proberen. Kirsten schreef het boek 'Maria's dochter' en werkt aan haar tweede boek. Langzaam is ze bezig ook de meer donkere kanten van Maria te belichten. De eerstvolgende activiteit gaat hier ook over. Deze vindt plaats op 26 oktober en heet 'het donker ontmoeten'... Passend bij deze tijd van het jaar rondom Allerzielen, waar volgens de overlevering en traditie het de periode is dat het donker maar ook de gestorvenen het dichtst bij ons levenden zijn, alsof de twee werelden even samenvallen in deze tijd. Donker en licht zijn dan gelijk en vallen samen...

In het kader van Allerzielen biedt ook Wil Koolhof een activiteit aan, nl. op 1 november een avond 'keltische liefdesviering voor overledenen en nabestaanden'.

Dansen in Zwolle

Er zijn diverse dansactiviteiten in Zwolle. Zo heeft Danstaal een nieuwe impuls gekregen en geeft GlobalBeatz zaterdag 27 oktober weer een dansparty, dit keer gebaseerd en in samenwerking met/op 'de vijf ritmes'. het dansen bij Danstaal en GlobalBeatz is anders dan anders, en uniek in Zwolle! Danstaal start 30 oktober met 'Dansen in het NU'.

Sjamanisme

In ons aanbod hebben we ook activiteiten die gebaseerd zijn op het sjamanisme. In Brummen geven Lieke en Martin van den Berg Cieraad een zweethut ceremonie op 28 oktober a.s. Lysette Tupker geeft op 8 november een tweedaagse basiscursus sjamanisme. Mooie gelegenheid om kennis te maken met het sjamanisme. Op 17 en 18 november, nog even weg, komt ook Grandmother Robin Youngbloud naar Nederland, en speciaal naar Zwolle!!

Muziek

Ook op het gebied van Klank en Muziek heeft Zwolle in combinatie met spiritualiteit veel te bieden!  We vinden een klankheling 'Session for the Soul' op 6 november, een klankschalen-concert door Wil Koolhof 'Whispering Trees' op 11 november en voor diegenen die actief zelf aan de slag willen met klank, muziek en de stem als zelf-expressie zijn er ook de avonden 'Mantra's & Powersongs' op 8 en 22 november. Voor deze avonden hoef je geen noten te kunnen lezen, je bent deel van een groep mensen die het fijn vindt zelf te klinken naar elkaar en naar binnen toe.

En nog veel meer...

er is nog veel meer in Zwolle, van tenenlezen, tot readings, consulten mediumschap, stoelmassage, coaching en voetreflexologie... en nog veel meer. Wat een rijke keus.... Zie de agenda van bewust Zwolle die is bijgevoegd bij deze nieuwsbrief.. Ik wens je veel plezier en ook succes bij het maken van keuzes... wat is er veel leuks om uit te kiezen... Geniet deze herfst van de kleurenpracht, de rijkdom aan kleuren en warmte van de nazomerzon..

 

harte groet,

 

Elayne Lussenburg

inspirator/ontwikkelaar BewustZwolle