Nieuwsbrief Bewust Zwolle November 2011: Duurzame Verbinding

Maand van de Spiritualiteit

Veel mensen hebben in deze tijden waarin veel verandert behoefte aan inspiratie en zingeving. Het lijkt erop dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan. Daarom zoeken mensen naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn.

Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld. Richting voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet. Door met aandacht voor wat er écht toe doet te leven, door bewuster te werken en met anderen om te gaan, vinden we balans en kan het leven gaan bruisen. Deze maand is uitgeroepen tot de Maand van de spiritualiteit. Het thema dit jaar is : Leef!
In heel Nederland vinden er bijzondere en mooie evenementen plaats. Kijk voor meer info op www.maandvandespiritualiteit.nl

Ook in Zwolle vinden er de komende periode tal van activiteiten plaats op het gebied van Spritualiteit en Bewustwording.
Ben je opzoek naar individueel advies? Kijk dan op www.bewustzwolle.nl voor het overzicht van  therapeuten, coaches, winkels en meer.

11-11-11 Dag van de duurzaamheid

Zwolle staat 11 november in het teken van de dag van de duurzaamheid. In het Ecodrome organiseren diverse Zwolse partijen een gezamenlijk programma voor bedrijven, instellingen en geïnteresseerden die meer willen weten over o.a. duurzame energie of het duurzaam managen van een organisatie. Het programma bestaat uit een expositie, workshops, gesprekken over duurzame thema’s, duurzame dates en een netwerkborrel.

In de agenda vind je het programma met een toelichting op de diverse activiteiten.

11-11-11 World Day of InterConnectedness

Op tal van locaties in heel de wereld wordt vrijdag 11-11-11 de World Day of InterConnectedness (WDI) gevierd. Dit is een internationaal evenement dat geheel in het teken staat van onderlinge verbondenheid. In Zwolle organiseert EEEUWIG op deze dag een bijzonder Eenheidsfeest met de titel Welkom Aquarius.

Op de website http://www.interconnectedness111111.org staat veel informatie over de dag en de evenementen waarmee honderdduizenden wereldburgers - van Nieuw Zeeland tot Canada – zich met elkaar, zichzelf en deze dag verbonden voelen. De site bevat ook tal van praktische tips over hoe mensen een bijdrage kunnen leveren aan een ecologisch duurzame, sociaal rechtvaardige en spiritueel vervullende samenleving.

Deze bijzondere dag heeft de potentie miljoenen mensen wereldwijd te inspireren om ook na 11-11-11 de ´verbindingsweg´ te blijven volgen.

 We wensen je veel inspiratie!