Kruidentherapie, kruidencursus, voetreflexologie

Helende Planten
Zwolle

Gezondheid via de natuurlijke weg - voetreflexologie en fytotherapie

Als je ziek geworden bent, of een lastige, pijnlijke klacht ontwikkeld hebt, is mijn eigen ervaring dat aandacht daaraan geven, de eerste stap naar heling is. Aandacht hebben voor jezelf en datgeen wat je opgelopen hebt. Terwijl je denkt dat je opeens een zere knie hebt of een hoofdpijn die steeds vaker terugkomt is het vaak zo dat er al langere tijd iets opgebouwd is in je lichaam.

Via een massage van de voeten, waarbij gericht gemasseerd wordt op reflexzones die corresponderen met organen, wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Doordat het lichaam tot rust komt en er gericht gewerkt wordt aan je klacht zul je verbeteringen gaan merken. 

Ook het inzetten van planten/kruiden kan veel gezondheid brengen voor je lichaam en geest. Planten hebben met hun wortels in de geborgen aarde gestaan en hebben daar allerlei mineralen en voedende stoffen opgenomen. Planten zijn verwarmd door de zon, ze dragen lichtkracht in zich. Ze zijn gegroeid door de regen en hebben in de lucht hun ruimte ingenomen. Deze elementen hebben de plant sterk gemaakt. Door gebruik te maken van planten voeg je deze elementen toe. Planten werken zacht maar krachtig tegelijkertijd en kennen weinig tot geen bijwerkingen. Zo ieder mens anders is vind ik de juiste plant voor jou. Ook de boodschap die de plant heeft geef ik aan je mee.

Voor meer informatie of het inplannen van consulten bezoek mijn website.

Over Helende Planten

Na de opleiding culturele en maatschappelijk vorming gevolgd te hebben en werkzaam te zijn in de kinderpsychiatrie mist ik iets. Ik zocht naar een cursus of opleiding en ik vond de kruidenvakopleiding. Vanaf de eerste dag voelde ik dat dit helemaal bij mij paste en vond ik voldoening en vreugde. Inmiddels heb ik een tuin met allerlei geneeskrachtige planten, geef ik in een cursus door welke planten je voor je gezondheid kunt gebruiken en heb ik het certificaat medische basis kennis behaald. Ik volg nu de opleiding Voetreflexplus via Total Health. Deze voetreflexmasages nemen ook meridiaanbanen en een aantal accupunctuurpunten mee. Het is een mooie combinatie van Westerse en Oosterse wijsheid in één.

Wees welkom in mijn praktijk Heelkruid!

Marjoleine Dijk


Helende Planten

Marjoleine Dijk

Kleine Veerweg 25A
8016 PA Zwolle

Kruidentherapie, kruidencursus, voetreflexologie