Kruidentherapie en workshops | Zwolle

In mijn praktijk help ik je met specifieke gezondheidsklachten. Planten kennen weinig bijwerkingen en worden doorgaans goed opgenomen door het lichaam. Een plant heeft met zijn voeten in de aarde gestaan, heeft regenwater opgenomen en is opgegroeid met de zon, dat heeft hem sterk gemaakt. Een plant is een levend wezen, en wij zijn ook levende wezens. Ik geloof juist ook daardoor dat planten ons zo goed kunnen helpen. Planten verzachten het lichaam en onze geest. Planten kunnen stoffen aansturen, helen, reingen en opbouwen.

Aan welke klachten kun je denken waarbij kruidentherapie ingezet kan worden; vocht vast houden, terug komende (blaas-) ontstekingen, obstipatie, prostaat klachten, maagpijn, menstruatie klachten, hoog choleterol, (terugkomende) verharde lymfeklieren, lage of hoge bloeddruk, en nog een hele rits meer. Het is belangrijk dat je eerst naar de huisarts bent geweest voor een juiste diagnose en daarna kun je bepalen op welke manier je je klacht wilt benaderen. Als je medicijnen gebruikt kan het zijn dat kruiden niet geschikt zijn. Mocht je kruidentherapie in willen zetten, dan is het ook belangrijk dat je gezond eet en gezond probeert te leven, met voldende beweging en frisse lucht.

Verder kun je bij Helende Planten zelf leren wat je uit de natuur kunt oogsten en hoe en waarvoor je de planten inzet. Dit kun je doen door de cursus te volgen en als je eerst even wilt proeven dan kun je aan een wandeling of workshop deelnemen.

Over Marjoleine Dijk | Zwolle

Toen ik begon aan de driejarige opleiding voor het kruidenvak wist ik al snel dat dit helemaal bij mij paste. Het bleek een wereld waarin ik me steeds verder heb kunnen ontwikkelen. Inmiddels zijn we tien jaar verder en geef ik mijn kennis door aan anderen.


Foto 2 Marjoleine Dijk Foto 2 Marjoleine Dijk Klik om te vergroten

Helende Planten
Marjoleine Dijk


Professionals in de categorie Kruidentherapie

Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Hypnotherapie Kruidentherapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Zwolle