13jan 2024
Kruidencursus

Helende Planten
Zwolle

Kruiden, geuren, kleuren, zoemen, groeien, wortelen, leven. Dompel jezelf onder in de bijzondere wereld van de kruiden

Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, bomen en struiken niet alleen voor onze voeding maar ook als we ziek geworden zijn of ter voorkoming van ziekte. Inmiddels weten we vaak niet meer wat we uit de natuur kunnen oogsten en zijn we vergeten hoe we de planten kunnen gebruiken. 

Het jaar rond verdiepen we ons in de schoonheid van de planten. Planten die op allerlei manieren ons kracht geven. Ook bespreek ik elke bijeenkomst een orgaansysteem, want als je meer begrijpt over hoe je lichaam werkt zorg je er als vanzelf ook beter voor.

We staan stil bij de maand waarin we ons bevinden en we bespreken vier planten die je in die tijd van het jaar kunt oogsten en/of die goed voor je zijn om te gebruiken. In de cursus krijg je vooral in de ochtend veel informatie. 's Middags gaan we de tuin en/of de uiterwaarden in en maken we een wandeling. Zo zie je hoe en waar de planten groeien en leer je over hun verschijningsvorm. Zodat je vertrouwen krijgt om ze ook zelf te gaan oogsten en te gaan gebruiken. Uiteraard gaan we ook een aantal kruidenproducten maken, kruiden oogsten en kruiden proeven.  Een heel aantal medicianle planten die we bespreken zijn ook eetbaar. Bij elke bijeenkomst ontvang je op papier de informatie over de planten en over de maand. De planten worden naar aanleiding van de volgende onderwerpen besproken; groeiwijze, historie, inhoudsstoffen, signatuur,  innerlijk gemoed, geneeskracht, oogst en gebruik.

Informatie

13 jan 2024
10.00 - 15.00
65,00 per cursusdag
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 6 deelnemers.

Waar?8016 PA Zwolle

Kruidencursus