Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

15okt 2023
Vrouwenkruiden

Helende Planten
Zwolle

Wil je meer weten wat er gebeurt als je in de overgang komt en hoe je jezelf hierin goed kan ondersteunen? Hoe help je jezelf in deze fase, en hoe kunnen kruiden daarin behulpzaam zijn? 

Speciale aanbieding: vrouwenkruiden en de overgang

Wil je meer weten wat er gebeurt als je in de overgang komt en hoe je jezelf hierin goed kan ondersteunen? Wat gebeurt er lichamelijk als je in de overgang komt en waarom kan dat ook invloed hebben op je humeur en concentratie? Hoe help je jezelf in deze fase, en hoe kunnen kruiden daarin behulpzaam zijn? 

Op deze dag bespreken we in het kort de overgang, wat is slim om te doen in de pre-overgang en wat in de post-overgang.

Er bestaan een aantal planten die we door de geschiedenis heen kennen als vrouwenkruiden. Kruiden die heilzaam zijn voor het hormoonsysteem, die een werking kennen op de baarmoeder en die hulpzaam zijn bij bevallingen en herstel na een bevalling. Door de wetenschap worden nu ook inhoudsstoffen van deze planten herkent en erkent als gunstige invloed op het lichaam en de geest. Ook mbt klachten van de overgang kunnen planten zeer ondersteunend en helpend zijn om het dalende oestrogeen en progesteron op te vangen. Samen met een gezonde levensstijl kunnen planten een mooie aanvulling zijn voor je gezondheid!

En het mooie is dat een aantal van deze planten gewoon in de natuur te vinden zijn. Ik laat je zien welke en wat je er van kan oogsten. Als je het nog lastig vind om zelf te oogsten dan zijn de planten ook te bestellen in een winkel of internet.Er is koffie/thee om te nuttigen en je maakt twee natuurlijke producten.

Informatie

15 okt 2023
10.00 - 15.00
55,00

Waar?


Kleine Veerweg
8016PA Zwolle

Vrouwenkruiden