AnBlok: remedial teaching, verliesverwerking en coaching | Zwolle

WIL JE WEER STRALEN? HEB JE EEN STER AAN DE HEMEL STAAN?

Verlies(of rouw) is er op vele manieren, niet alleen bij het overlijden en missen van een dierbaar persoon. Maar ook een echtscheiding, baan verlies, bijzondere verhuizing, ernstig ziek zijn.... , verandering in de gezinssituatie: allemaal verlies van een stuk in je leven waarmee je zo tevreden en gelukkig was en als een zeepbel ineens stuk knapt.

Als ouders gaan scheiden, verandert er plotseling van alles in het leven van het kind.
Hoe gaat een kind hiermee om? Hoe gaat je kind om met al die verwarrende en wisselende gevoelens? Wat laat het kind merken: verdriet, boosheid, loyaliteit, doet of er niets aan de hand is, heeft het vaak ruzie of slecht slapen, dwars gedrag bij terugkomst van bezoek aan de andere ouder? Ook echtscheiding is een verlies, rouwen, al die veranderingen moet een plek geven in zijn leven.Er is dan zelfs sprake van 'stapeltjes verlies'. Niet alleen 1 ouder missen, vaak zijn er ook veranderingen in het ritme van de week, bezoekregelingen, de financiële mogelijkheden, verhuizing, soms zelfs van woonplaats/school, nieuwe gezinssamenstellingen.

Als er iemand is gestorven die voor het kind heel belangrijk is, veranderen er ook dingen in het leven. Een ouder, opa of oma, lievelingsoom of tante, vriendje of een klasgenoot. Niets lijkt meer hetzelfde als daarvoor. Er zijn verwarrende gevoelens: bv van erg alleen zijn, loyaliteit, boosheid, verdriet of angst.

Ik werk met rouwtaken waarbij de wirwar-emoties er mogen zijn en na de begeleiding krijgt de gebeurtenis(sen) een betekenisvolle plek in het huidig leven. Opdat je weer verder kunt gaan, want er ontstaat weer ruimte om te leren en nieuwe ontdekkingen te doen.

Ik stem af op het kind of u als ouder: wat is er nodig?
Een oudergesprek waardoor u uw kind beter kan begrijpen en ondersteunen?
Een voorlichtingsgesprek als ouder(s)over de reacties een kind bij verlies kan hebben: tips over do's en don'ts bij verlies 'dat eraan komt'.
Een huiskamer-gesprek over de cirkel van rouw.
Een individuele begeleiding voor uw kind?
Ook in een groep kan het fijn zijn om met anderen, die bijna hetzelfde hebben meegemaakt, je ver
halen te delen en allerlei werkvormen te gaan doen/beleven.


voor meer informatie: anblok / / 038-8884560/ twitter AnBlokCoach
AnBlok: praktijk voor remedial teaching, verliesverwerking en coaching

Over Anneke Blokzijl | Zwolle


Foto 1 Anneke Blokzijl Klik om te vergroten

AnBlok
Anneke Blokzijl


Professionals in de categorie Stervens- en uitvaartbegeleiding

Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kruidentherapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Zwolle

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Zwolle