Sacred Dance | Zwolle

Dansen brengt beweging in wat er innerlijk in ons leeft en geeft contact met ons diepste zijn.

Sacred Dance bestaat uit eenvoudige, beschreven dansen die op allerlei soorten muziek worden gedanst. Muziek van klassiek tot eigentijds, folklore, gipsy, religieus en pop. Eenvoudige passen herhalen zich en vormen zo een steeds terugkerend patroon. Hierdoor kan een meditatieve beleving ontstaan, kun je gaan waarnemen wat de dans met je doet, kom je vanuit het denken in het hier en nu, kun je gevoelens gaan ervaren, de stilte in jezelf. De dansen zijn rustig naar binnen gekeerd of juist uitbundig, het leven vierend.

Belangrijk is dat je plezier hebt in het bewegen, het dansen op de muziek. Het perfect uitvoeren van de passen staat niet voorop, wel de beleving hiervan. Hierdoor kun je oefenen om met mildheid, zonder oordeel naar jezelf te kijken en bij het volgende patroon weer opnieuw te oefenen. Uiteindelijk zul je ervaren dat de dansen als het ware in je lijf gaan zitten. Je gaat mee op de muziek en beleeft wat de muziek en de passen jou vertellen. Je komt in verbinding met  je eigen levenskracht en - energie. Je zult je opener, vrijer in je leven ervaren en met meer bewustzijn.

We dansen in een cirkel, meestal verbonden met de handen. Door de cirkelvorm is iedereen gelijk, kunnen we elkaar ontmoeten met een blik, met onze ogen. Veel dansen zijn gebaseerd op krachtige, oude patronen, zoals cirkel, kruis, lemniscaat en spiraal.

Over Lieke Winkler Prins | Zwolle

Meer dan 25 jaar werkte ik als communicatieadviseur bij profit en non-profit organisaties en de overheid. Na een ziekteproces was het voor mij duidelijk dat het tijd was om een andere richting op te gaan. Ik volgde eerst een opleiding Gestalt voor persoon, talent en beroep en was hierna betrokken bij de Stichting Zonneoog, School voor Spiritualiteit en Bewustzijnsontwikkeling en verbonden aan het instituut waar ik de Gestalt opleiding volgde. Geruime tijd verbleef ik in de Findhorn Foundation, een spirituele woon- en werkgemeenschap in het noorden van Schotland. Hier volgde ik verschillende trainingen, waaronder de training 'Conflict & Change Facilitator' en de opleiding tot begeleider van het Transformatiespel.

Terug in Nederland volgde ik de opleiding tot docente Sacred Dance aan de stichting Opleiding Sacred Dance Nederland. Nog steeds volg ik hierin workshops en trainingen bij verschillende nationale en internationale docenten en geef ik met heel veel plezier cursussen en workshops Sacred Dance.

Ook volgde ik de opleiding tot Reconnective Healer, gever van De Reconnection en Just Touch Healer.

Diverse periodes bracht ik in het buitenland door, o.a. Frankrijk, Zuid-Afrika, Kenya, Schotland en Nepal.

Acupunctuur Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kruidentherapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Zwolle