Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

KRUIDENCURSUS met de seizoenen mee
ZO 13 januari | 10.00-15.00 uur | Zwolle

150,00 | per seizoen


Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, bomen en struiken niet alleen voor onze voeding maar ook als we ziek geworden zijn of ter voorkoming van ziekte. Inmiddels weten we vaak niet meer wat we uit de natuur kunnen plukken en zijn we vergeten hoe we de planten kunnen gebruiken. In deze cursus ga je dit weer leren.

We volgen de loop van de seizoenen. Elke bijeenkomst staan we stil bij de maand waarin we ons bevinden en bespreken we drie of vier planten die je in die tijd van het jaar kunt oogsten en/of die goed voor je zijn om te gebruiken. In de cursus krijg je vooral in de ochtend veel informatie. 's Middags gaan we de tuin en/of de uiterwaarden in en maken we een wandeling. Zo zie je hoe en waar de planten groeien en leer je over hun verschijningsvorm. Zodat je vertrouwen krijgt om ze ook zelf te gaan oogsten. Mocht je slecht ter been zijn dan kun je ook met de fiets (eventueel kun je er een lenen).

Uiteraard gaan we ook heel wat kruidenproducten maken, kruiden oogsten en kruiden proeven. Bij elke bijeenkomst ontvang je een werkboekje met informatie over de planten en over de maand. De planten worden naar aanleiding van de volgende koppen besproken; groeiwijze, inhoudsstoffen, signatuurleer, typologie, mythologie/historie, geneeskrachtige werking, gebruik en toepassing.

Informatie + Aanmelden » Helende Planten | Marjoleine Dijk

www.helendeplanten.nl

IJsselzicht
Kleine Veerweg 25A
Zwolle

Marjoleine Dijk
038 3556601/0610499876
info AT helendeplanten DOT nl

Foto 4 Marjoleine Dijk Klik om te vergroten